Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Erdek'te Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Yerleri Belli Oldu

Erdek

Erdek Kaymakamlığı, ilçede düzenlenecek Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Güzergahı'nı basına açıkladı.

Erdek Kaymakamlığı, ilçede düzenlenecek Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Güzergahı’nı basına açıkladı.
Erdek Kaymakamlığı’ndan basına gönderilen yazılı açıklama ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve bu Kanunun uygulanmasına İlişkin “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde, bu Kanun kapsamında Erdek İlçesinde olması muhtemel toplantılar ve gösteri yürüyüşlerinin nerelerde yapılacağının tespiti hakkında kamuoyu bilgilendirildi.
Erdek Kaymakamlığı, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6529 sayılı Kanunun 5. maddesiyle değişik 6. maddesine göre ilçemizdeki toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yapılacağı güzergahların belirlenmesi amacıyla Erdek Belediye Başkanlığı ile ilçede faaliyet gösteren ve mecliste grubu bulunan siyasi parti başkanlıkları, odalardan görüş talep ettiği öğrenildi.
Kurum ve kuruluşlardan gönderilen görüş yazıları ile Kanunun 22. maddesinde getirilen kısıtlamalar da dikkate alınmak suretiyle yapılan değerlendirme sonucunda, yürüyüş için toplanma alanı, Erdek İlçesi Havuzlu Meydan üzerinde bulunan boş alan olarak belirlendi. 

Yürüyüş güzergahı ise, Havuzlu Meydandan başlayıp Cumhuriyet Meydanı’na kadar olan Pazar Caddesi güzergahında devam edeceği, bu yer ve meydana bağlı civar sokakların da aynı zamanda yürüyüş dağılma alanı olarak belirlendiği kaydedildi.
Yürüyüş için alternatif toplanma alanı; Erdek Ali Haydar Sarı Parkı girişi ve Yosun Cafe arasında kalan boş alan olarak belirlendi.
Alternatif yürüyüş güzergahı; yürüyüş için belirlenen toplanma alanı olan Ali Haydar Sarı Parkı girişi ve Yosun Cafe arasında kalan boş alan önünden başlayıp, ekli krokide mavi renkli oklarla gösterilen Kumlu Yalı Caddesini takip ederek bankamatikler arkasında bulunan otoparkın alanına kadar olan güzergahta devam edeceği bilgisi verildi.
Açık hava toplantı alanı olarak, belediye binası önünde bulunan Cumhuriyet Meydanı açık hava toplantılarının yapılacağı yer olarak tespit edildi.
Açık hava toplantıları alternatif alan; Kumlu Yalı Caddesi ile Neyyire Sıtkı Caddesi bitişiğinde bulunan otopark alanı açık hava toplantılarının yapılacağı alternatif yer olarak açıklandı.



  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false
  • Pazartesi 24.8 ° / 11.7 ° Güneşli
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli